Tag dine forbehold når du kører og undgå unødvendige skader på din bil

en reparation stenslagDer er mange uforudsete hændelser som man kan se sig selv ramt af, når man gebærder sig rundt i trafikken. Der er sikkert mange, upåagtet af hvilket motordrevet køretøj de befordrer sig rundt i, der ville mene, at stenslag i ruden udgør en særdeles ubehagelig skade. Modsat andre forholdsregler, såsom at vælge den rette kølervæske, den rette slags benzin, samt andre væsentlige ting når bilen skal til syn, kan det synes at være vanskeligt at vide, hvordan man undgår noget så tilfældigt som stenslag. Selvom det i sidste ende er tilfældigheder der spiller ind, er der visse nyttige tommelfingerregler du kan benytte dig af, inden reparationstiden.

Hold øje med dine omgivelser

Førend at din forrude kan siges at være beskadiget i en sådan grad, at der er tale om skade forårsaget af stenslag, er der visse betingelser der skal opfyldes. Visse former for veje er dækket med grus eller små sten. Dette er således en del af vejens overflade, og medbestemmer derved også den modstand, friktion, som ydes mod dine dæk, som har sin egen overflade, der konstant er i berøring med vejen. Friktionen er den kraft der er medvirkende til, at din bil ikke skrider, og er således essentielt for, at bilen holder sig på vejen når du både øger og sænker farten.

Ulempen er så, at bildækkene ofte ikke kan undgå at hvirvle noget af grusen rundt, når de roterer. Der er denne rotation der kan give stenslag, hvis stenene kastes mod ruden med tilstrækkelig kraft. Dette sker ofte, hvis du ikke befinder sig i passende afstand til dine medbillister, da der skal en vis kraft til at forsårsage skaden. Hold derfor altid afstand, og sørg for at du har de rette dæk til terrænet.

Sørg for reparation af skaden, inden den tiltager

Skader på din bil kan komme i mange varianter, og det hænger naturligvis også sammen med den generelle vedligeholdelse af dit køretøj. Det væsentligste er dog, at man ikke forklejner den skade som eksempelvis et stenslag kan føre med sig. Det er ikke sikkert at skaden, når den forekommer, er alvor nok til, at man umiddelbart skrider til handling. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at få foretaget en reparation stenslag, er det tilrådigt, at du først og fremmest sørger for at få renset din forrude for eventuel smuds, ikke blot så du opnår et klart udsyn, men i lige så høj grad for at hjælpe dig selv med at vurdere skadens omfang. Vurderes det, at der er behov for hjælp, så find hurtigst muligt en forhandler. Ofte vil det være en, der tilbyder lakering, eller udbedring af ridser og buler i bilen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *