Hvordan vælger du den rigtige isolering?

Hvis du er færdig med en kælder eller drywalling en garage, skal du ikke bare bestemme, hvor meget isolering du skal bruge til at fylde rummet, men hvor meget termisk modstand er ideel, bestemt af isolationens “R-værdi”.

type isolering

Her er hvad du behøver at vide om, hvilken type isolering der skal bruges, hvad R-værdien virkelig betyder, og hvor meget det hele koster.

Typer af isolering

Den mest almindelige type isolering er pink glasfiber, der kommer i bløde bat eller ruller af forskellig længde og tykkelse. Denne form for isolering passer mellem pinde i ufærdige vægge eller lofter og er ofte den billigste type isolering til rådighed på ca. 30 cent per kvadratmeter. Glasfiber er brand- og fugtbestandigt, men pas på, når du arbejder med dette produkt, fordi det kaster små fibre, når det håndteres, der kan irritere din hud eller øjne.

Rockwool, plast og naturlige fibre er alternativer til glasfiber, der også er tilgængelige i rulle eller batt form, hvilket gør dem nemme at håndtere og skære. Rockwool er dyrere ved 60-70 cent per kvadratmeter og er ikke fugttæt. Cotton batts koster op til 90 cent per kvadratfod, men de klør ikke og består af op til 85 procent genbrugsmaterialer. Du kan installere batt eller roll isolering med lidt vanskeligheder.

Hvad skal du vælge den rigtige isolering?

Skumplader er også en mulighed for hjemmeisolering. Populære typer af disse stive brædder omfatter polystyren, polyisocyanurat og polyurethan. Også kendt som strukturisolerede paneler (SIP’er), de tilbyder høj isolationsværdi for minimal tykkelse, men de skal være dækket af gips eller andre brandhæmmende overtræk for at opfylde sikkerhedsstandarder. Forvent at betale $ 6 til $ 10 for et 4- til 8 fods ark polystyren og $ 22 til $ 25 for et lignende ark polyisocyanurat.

Sprøjteskum bliver mere og mere populært i nye boliger, der gør det muligt at udfylde vanskelige ruter og høj isoleringsværdi. Dette plastikprodukt sprøjtes i væg- og lofthulrum, hvor det udvides. Den skæres så til en glat overflade og har fordelen ved at danne en luftbarriere. Sprøjteskum med åben celle stopper dog ikke vanddamp og koster mellem $ 1 og $ 1,50 pr. Kvadratfod. Lukket celle skum vil stoppe fugt, og koster alt fra $ 2 til $ 3 per kvadratfod. Du kan isolere små rum som f.eks. Døre eller vinduer, der bruger skum-i-en-kan-produkter, men større job kræver professionel.

Hvordan kan isolering øge din r værdi

R-værdi er måling af materialets evne til at modstå varmeoverførsel. Før 1945 blev dette rapporteret som “U-faktor” med lavere værdier, hvilket betyder lavere varmeoverførselshastigheder. Forbrugere (som var vant til at se høje værdier som foretrukne) reagerede ikke godt på lave U-faktorer, og så blev udtrykket R-værdi (simpelthen omvendt af U-faktor) udtænkt. Jo højere R-værdien et stykke isolering har, jo langsommere overfører det varme. Dette betyder, at varm luft inde i dit hjem tager længere tid at bløde gennem vægge eller lofter, hvilket hjælper med at opretholde en konstant temperatur.

Ifølge regeringens Energy Star-websted, hvor du bor i USA, bestemmes den minimale R-værdi, du har brug for. For eksempel, hvis du bor i Texas, anbefaler webstedet en R-værdi på 13 til 19 i dit gulv, hvilket betyder at du kan bruge billigere indstillinger som glasfiber eller rockwool og nemt opfylder denne standard. I det nordlige Idaho kræves der i mellemtiden en R-værdi på 25 til 30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *