Hvordan sliber jeg mine knive?

slibning af knive

Hvis du vil forstå hvordan og hvorfor knive er den måde, de er, skal du studere knivene lavet i de sidste tusinde år. De overlevende knive er dem, der har arbejdet for deres brugere. Disse knive og sværd var enten flade eller hule i jorden; alt andet er en variant af disse to undtagen den konvekse slibning; som jeg vil diskutere nedenfor.

Slibning af en kniv giver sig til forskellige fordele og ulemper. Nogle er stærkere, andre er skarpere, og nogle forsøger at finde en balance i begge dele. Mens hver slibning har sine egne styrker, er sandheden i sagen, at bredden af ​​bladmagasinet og slibevinklerne vil påvirke bladets styrker meget mere dramatisk end den slags slib er brugt. Alt jeg siger nedenfor er helt afhængig af slibevinklerne og hvor tyk bladet er. Jeg vil antage at bredden og vinklerne vil spille til styrken af ​​hver af slibende.

For at lave en hul slibning, påføres bladet på overfladen af ​​et slibeskive eller bælte, der passerer rundt om et hjul. Dybden af ​​den hule vilje afhænger af hjulets omkreds. Det betyder, at mange hule slibninger vil være meget overfladiske, og i mange blade er det svært for det upraksis øje at få øje på en hul mave.

Slibning af knive kan gøres på forskellige måder

Den hule slibning af knive er populær for både produktion og håndlavede knive. Denne slibning af knive er let at opnå på en maskine – så produktionsomkostningerne er ikke forbudte (i det mindste for denne del af kniven).

Denne måde er normalt lavet på et tyndt blad og derefter malet for at have en tynd kant. Som jeg forklarede i min artikel om Blade Edges, er tyndere kanter lidt svagere, men de skærer også bedre. Hulblade er fantastiske til skæring. Hvis du kombinerer en hul mave med en dejlig dyb mave, vil den være en af ​​de bedste skæreknive, du nogensinde har haft.

Den måde har selvfølgelig ulemper. Den tyndere kant kan chip eller rulle over med hård anvendelse. De kan også have svært ved at skære mad på grund af knivens konkave scoops. Disse udhulede områder kan til tider skabe en sugning, hvilket gør dybdrejninger lidt vanskeligere.

Hvis du har brug for din kniv til at være en suveræn skiver, men du behøver ikke at gå for dybt, vil den hule slibning udføre beundringsværdigt. Dressing dit spil kræver en kniv, der har ekstraordinære skiver til at fjerne huden. Hule slibnings er almindelige på jagt og skinning knive af denne grund.

Hvad er styrkerne ved denne slibning?

Et andet blad, der bruger den hule slibning, er den lige barberkniv. Den ekstremt tynde kant, du kan opnå med en hul slibekanal, giver mulighed for let trykskæring med den lige barberkniv.

Styrker: Fantastisk skæreevne, let at skærpe, let at fremstille.

Bedste knivtyper: Skinner / Jagtknive, Små til mellemstore Everyday Carry knive og Rette Razors.

Svagheder: Kanten holder ikke op til hård brug såvel som de andre slibnings. Kun gennemsnit med dybe nedskæringer. Ingen hakning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *