Hvad er et gnavere og hvordan sikrer du dig mod rotter

rottesikring

Gnavere er en gruppe af skadedyr, der omfatter mus, rotter og egern. Disse dyr kan forurene mad, beskadige egenskaber og sprede sygdom. De gnavere, der oftest kommer i konflikt med mennesker i Danmark, er:

Instincts: Rotter er instinktivt forsigtige med ting, der er nye for deres miljø, herunder rottebekæmpelsesforanstaltninger som fælder og agn og koloniseres i loftsrum, gravhuller, under beton og terasser, i væghuller og andre vanskelige steder.

Sygdom: Rotter kan havne og overføre en række alvorlige sygdomme. De kan også introducere sygdomsbærende parasitter som lopper og flåter ind i dit hjem.

Læs mere information om rottesikring.

Adgang: Mus invaderer dit hjem, der søger mad, vand og varme.

Forurening: Hver mus kan forurene meget mere mad end den spiser.

Læs mere information om mus.

Gnaver familien

Ordren Rodentia består af over 2.000 arter, der er opdelt i mange familier. Familien Muridae er den største, der indeholder næsten to tredjedele af alle gnaverarter. Denne familie omfatter flere underfamilier og omfatter sandrotter, gerbils, crested rotter og gamle verdensrotter og mus.

Hvad ser Rodents ud?

Egenskaber som rotter har og hvordan kan man sikre sig de ikke kommer på besøg

Gnagere er varmblodede pattedyr, der som mennesker kan findes over hele verden. De har for store tænder til at gnave og tjekke tænder, som er tilpasset til tyggning. Gnagere tygge på en række forskellige ting til rådighed for dem og forårsage stor skade i og omkring boliger.

Hvor lever gnavere?

Gnagere trives over hele verden i næsten alle levesteder med adgang til mad og vand. På grund af deres lille størrelse kan de være svært at holde sig væk fra et hjem. Rottesikring er vigtigt da rotter kan komme indendørs gennem huller i størrelsen af ​​et kvart, mens mus kan bruge huller størrelsen af ​​en krone til at komme ind.

Er gnavere årsag til bekymring?

Gnavere og sygdom

Ud over at være svært at kontrollere, kan gnavere bære sygdomme og smitte mad med affald, pels og spyt. Faktisk kan mus forurener ca. 10 gange mængden af ​​mad, de spiser. CDC forbinder nogle gnavere med hantavirus lungesyndrom, en sygdom, der er dødelig i omkring 36 procent af alle rapporterede amerikanske tilfælde.

Skadedyrene er også værter for lopper, som kan sprede pest og sygdomme som lymfocytisk choriomeningitis virus. Denne sygdom rammer for det meste dem med svækkede immunsystemer og kan resultere i hovedpine, feber og meningitis. Det kan også forårsage komplikationer under graviditeten.

Hvad gør man hvis man har fået rotter

Det er ikke tilrådeligt at håndtere nogen vilde gnaver. De er udstyret med store tænder og er i stand til at transmittere en række bakterier, vira og sygdomme gennem deres spyt, afføring og urin.

Hvis du finder en gnaver i dit hjem, er det bedst at kontakte en skadedyrsbeskæftigelse professionel til fjernelse og identifikation. Tilstedeværelsen af ​​en gnaver i et hjem kunne signalere en angreb.

Hold alle børn og kæledyr væk fra gnaveren. Hvis hjørnetænder, vil gnaveren bide for at forsvare sig.

Livscyklus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *