Haribo og firmaets historie

Haribo

Åh, Haribo … de har været tandlægerne overalt i næsten et århundrede nu, fordi alle ved, at deres herlige gummier er lækre, men her er 17 ting, du sikkert ikke vidste:

1. De kaldes ikke vingummibamser

De hedder men de hedder faktisk Gold-Bears – og de er faktisk ikke guld, de kommer i fem forskellige farver. Som det viser sig, betyder “gummibar” på tysk “gummibær”, og efter 1967 besluttede de at omdøbe dem noget lidt mere appetitvækkende.

2. Haribo er blevet drevet af en Hans Riegel i næsten et århundrede

Det blev grundlagt af Hans Riegel Sr. Gik i ’20’erne ned til Hans Riegel Jr. efter 2. verdenskrig. Han blev den (meget aktive) leder af virksomheden indtil sin død i sidste år ved 90 år gammel.

3. De smager anderledes i USA

I USA har Guldbårne ikke kun en færre smag end i Europa (det er æble, btw; amerikanske grønne er jordbærsmag), men de er lavet af en anden opskrift, så den europæiske sort er lidt mere naturlig favorings.

4. De accepterer ekko som valuta

Riegel Sr. startede en tradition i 30’erne, hvorved børn kunne bytte ønske (bruges til at fodre dyr på et lokalt dyreliv) for guldbjørn fra fabrikken hvert år i slutningen af ​​oktober, og traditionen fortsætter i dag.

Hvad gjorde Haribo’s chef Hans riegel så kendt

6. De har en vegetarisk version

Ja takket være den lækre, porky gelatine er Haribo teknisk ikke vegetarisk. Men de laver en gelatinefri Gold-Bear specielt til veggie / muslimske markedet.

7. De navngav en af ​​deres gummibær efter Roosevelt

I 30’erne producerede de en række “Teddy Bear” -gummier, der blev navngivet efter Roosevelt, formodentlig på grund af sin vane med at spise egentlige bjørne.

8. Reigel Sr. dyppede sin pen i virksomhedens blæk

Han giftede sig med sin første medarbejder, Gertrud. I første omgang leverede hun gummibærer på cykel til butikker, og senere leverede hun selskabets næste administrerende direktør, hendes søn Hans Jr.

9. De vil snart rense dine tænder

De hårdtarbejdende forskere ved Haribo udvikler for øjeblikket en gummibelastning med tandbeskyttende xylitol, hvilket betyder, at det faktisk vil være godt for dig (OG det har vitaminer i det). Er der intet de ikke kan gøre?!

Haribo Candy

AMAZON

10. Et af deres slik var bogstaveligt “et æsel med ører”

Og du kan stadig købe dem på Amazon!

11. De frynser alle indtil for nylig

Oprindeligt havde alle Guldbårne en rynke (formodentlig fordi de vidste, hvad der kom), og det var først i 2007, at Haribo slog et smil på deres ansigter.

Haribo og deres dræber bjørne

12. De sukkerfrie gummier kan dræbe dig

På grund af inddragelsen af ​​sukkerers erstatning Lycasin har forbrugerne lidt ubehag. Et par uddrag fra Amazonas kaster mere lys:

En “ideel gave til dine kongresrepræsentanter”

“En sjov lille prank at spille på dit fordøjelsessystem”

13. Hestens hjerte spiser i sæson et af Game of Thrones er (sandsynligvis) en af disse gummy bears

GoT Wiki siger, at den var lavet af et “gummy bear-like materiale”, som helt ærligt lyder meget som gummy bears.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *