Har du brug for en boxmadras eller et fundament?

boxmadras

Efter omhyggeligt at vælge mellem skum, latex og inderspring, der sætter sig på et komfortniveau, der matcher din søvnstilstand, quizzing venner om, hvad de sover på og læser flere anmeldelser, end du nogensinde kunne tælle får, har du endelig valgt en madras. Og pludselig står du over for en anden beslutning – vil du have en kasse fjedre at gå med det?

“Vi får mange spørgsmål fra forbrugere, der undrer os over, om kassen fjedreet er en væsentlig bestanddel af madrasystemet,” som sælgerne siger, eller bare en måde at sælge flere ting på, som rustbeskyttelse til Hvad er en boxmadras kasse fjedre?

Historisk set var en kassefjeder en trækasse fyldt med metalspoler, der tilføjede fjedrende fleksibilitet og dæmpning til dagens tynde, stive madrasser. Men kuglefjedre har ikke faktisk indeholdt fjedre i omkring 20 år. Og selvom navnet er fast, er det rette udtryk i disse dage “fundament”.

Stiftelser kan have en stofbelagt eller udsat træramme, med en solid top eller en lavet af træplader. Selvom de tilføjer en smule bøjning til sengen, har deres hovedformål at støtte madrassen og hæve din sovende overflade til en behagelig højde (en standardkassefjeder er ca. 9 tommer tykk).

Hvad er alternativt til boxmadras?

Alternativt kan du købe en platform base eller justerbar base, som begge understøtter en boxmadras uden behov for et særskilt fundament. Nogle senge arbejder også med et Euro-stil slatsystem, der giver justerbar, fleksibel suspension.

(For et nærmere kig på, hvordan en justerbar base fungerer, skal du tjekke fem måder, en justerbar base vil gøre dit liv lettere.)

Er en boxmadras kære fjedre eller fundament nødvendigt?

Det korte svar er, at du ikke har brug for et fundament, siger Keith Cushner, på søvnhelsestedet tuck.com. “Ikke en eneste af vores medarbejdere sover med en kasse fjedre,” siger han. “Medmindre du gemmer penge inde, er der intet formål at købe en.”

I stedet for et fundament gør en platform eller en justerbar base en perfekt acceptabel støtte til en madras. Du kan endda lægge en boxmadras direkte på gulvet og få masser af støtte, siger Alessandra Woolley, fra mattressadvisor.com. Men du vil måske ikke: “Det kan skabe problemer med støv, skimmel og allergener,” siger hun.

Du har brug for fundament, hvis:

Du bruger en standard metal seng ramme eller en seng, der kun giver en kant rundt omkredsen for at holde madrassen, måske med et par kryds stykker af træ. Uden et fundament vil madrassen ikke have tilstrækkelig støtte.

Vælg en god kvalitets madras der dækker dine behov

Din sengramme er indstillet i en højde, der forudsætter et fundament. I så fald har du brug for et fundament til at hæve din sovende overflade til den optimale højde på ca. 25 tommer fra gulvet. (Lavprofilbaserede fundamenter, som måler omkring 5 eller 6 tommer, arbejder med særligt tykke madrasser eller højere end standard sengelamper.)

Din madrasgaranti kræver en bestemt form for fundament. Nogle latexskummadrasser angiver for eksempel den tilladte afstand mellem lamellerne i et åbent slatfundament. “Hvis jeg brugte meget på en madras, og selskabet sagde, at jeg skulle bruge en anden kr 100 eller kr 200 på en bestemt boks fjedre, ville jeg gå videre og betale lidt mere for at beskytte min investering,” siger Michael Magnuson, grundlægger af boxmadras pris-sammenligning site goodbed.com.

Foundation muligheder

-forhandlere og fuld-service-online-virksomheder sælger og leverer fonde, der opfylder garantikravene for deres madrasser. Bed-in-a-box-virksomheder tilbyder fonde, eller giver lister over kompatible fundamenter, som du kan købe hos lokale detailhandlere. Det tilføjer et andet skridt til købsprocessen, men det er langt lettere end at sammensætte fundamentet selv, noterer

Du kan også holde dit eksisterende fundament, når du udskifter madrassen. Det er fint, så længe det kun er nogle få år gammel; er ikke hængende, eller på anden måde beskadiget; og din nye madrassegaranti kræver ikke et nyt fundament. Hvis du holder et eksisterende fundament for en ny dronning eller king size madras, skal du sørge for at have tilstrækkelig centerstøtte for at forhindre

Og hvad end du gør, tænker ikke engang på at bruge din gamle madras som fundament. Det er for blødt og vil ikke skabe en stabil og behagelig overflade til en god nats søvn, det vigtigste element i enhver seng.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *